Smartum Checkout - Yleisimpiä ongelmia

Smartum Checkout -maksutapa ei näy kassalla?

Tarkista vähintään nämä:

1. Varmista, että sinulla on toimiva Toimipiste ID, jonka olet syöttänyt sille varattuun kenttään Smartum Checkout -maksutavan asetuksissa (WooCommerce / Asetukset / Maksut). Navigoi Smartum Checkout -maksutavan kohdalta "Hallinnoi" ja sieltä kenttä "Toimipiste ID".

2. Varmista, että olet asettanut Smartum-etutyypin tuotteelle, jota aiot myydä. Lue lisää täältä.

HUOM: Smartum Checkout -lisäosan versio 1.1.1 tukee toistaiseksi vain perustuotteita (simple products).

3. Varmista että ostoskorissa ei ole yhtäaikaisesti eri etutyypin alaisia tuotteita, eikä muita etutyypittömiä tuotteita.


Smartumilta saatu Toimipiste ID ei kelpaa?

Tarkista vähintään nämä:

1. Varmista Smartumin asiakaspalvelusta, että Toimipiste ID on varmasti oikeassa muodossa ja että Smartumin sopimus on voimassa.

2. Varmista maksutavan asetuksista, onko aktiivisena testi- vai tuotantoympäristö. Mikäli asetuksissa tuotantoympäristö on aktiivisena, on mahdollista, että sitä ei ole vielä aktivoitu Smartumin päässä.

3. Mikäli epäilet yhtensopivuusongelmaa verkkokaupassa käytössä olevan toisen lisäosan kanssa, voit vahvistaa hypoteesin deaktivoimalla lisäosan ja testata Toimipiste ID:n syöttämistä uudelleen.

Saitko tästä artikkelista vastauksen / apua ongelmaasi? Kiitos palautteesta Palautteen antamisessa oli ongelmia. Ole hyvä ja yritä uudestaan.

Tarvitsetko enemmän apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä