Smartum Checkout Asetukset

Jotta saat Smartumin Checkoutin käyttöösi, sinun tulee 

1. Aktivoida lisenssiavain.

2. Päivittää maksukanavan asetukset WooCommercen maksutapa-asetuksista: WooCommerce / Asetukset / Maksut.

3. Aktivoida maksutapa.

4. Asettaa tuotekohtaiset etutyypit myymillesi tuotteille.

Smartum Checkout Asetukset

Maksutavan nimi = Voit määrittää maksutavalle nimen, kuten “Smartum Checkout”. Nimi näkyy asiakkaalle kassalla, omalla tilillä ja tilaukseen liittyvissä sähköposteissa. Verkkokaupan ylläpitäjät näkevät nimen tilauksen tiedoissa, sekä raporteissa.

Maksutavan kuvaus = Voit halutessasi antaa tarkennuksia tai ohjeita maksutapaan liittyen. Kuvaus näkyy sellaisenaan asiakkaalle kassalla.

Smartum-logo kassalla = Valitse, miten Smartum-logo näkyy kassalla: Smartumin brändiväri, Musta, Valkoinen, Älä näytä logoa.

Huom! Jos Kassa-sivusi on teemasi johdosta hyvin poikkeava WooCommercen vakiokassasivusta, logo ei välttämättä näy kassalla, vaikka se olisi asetettuna asetuksista. Voit olla yhteydessä kehittäjäkumppaniisi ongelman ratkaisemiseksi.

Toimipiste ID = Toimipiste ID:n saat kirjautumalla Smartumin verkkopalveluun sopimuksesta vastaavan tunnuksilla. Maksutapa ei toimi, jos sinulla ei ole oikeaa Toimipiste ID:tä. Toimipiste ID on muodossa "ven_" + 16 merkkiä (isoja ja pieniä kirjaimia, sekä numeroita).

Lisäksi sinun tulee varmistaa, että Toimipiste ID tukee niistä etutyyppejä (liikunta, kulttuuri, hieronta yms.), joille sen haluat sen verkkokaupassasi asettaa.

Maksutapalisä = Voit halutessasi veloittaa asiakkaalta maksutapalisää Smartum-maksusta. Kirjoita kenttään haluttu summa tai prosentti ilman valuutta- tai prosenttimerkkiä. 0 = ei maksutapalisää (oletusasetus).

Maksutapalisän muoto = Valitse, onko maksutapalisä euromääräinen vai prosentuaalinen.

Tuotanto- vai testaustila käytössä? = Valitse, onko käytössä testaus- vai tuotantotila. Testaustilassa voit kokeilla maksutavan käyttöä. Huom! Tuotantotilassa asiakkaalta veloitetaan rahaa oikeasti.

Saitko tästä artikkelista vastauksen / apua ongelmaasi? Kiitos palautteesta Palautteen antamisessa oli ongelmia. Ole hyvä ja yritä uudestaan.

Tarvitsetko enemmän apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä