Tuotekategoriat / osastot ja tuotemerkit

Tuotekategoriat ja osastot ovat sama asia. Kyseessä on WooCommercen vakio-ominaisuus ja kumpaakin termiä on käytössä.

Tuotemerkki Eecon luoma taksonomia. Se on luotu sen vuoksi, että teknisestä näkökulmasta hakukoneet ja mainosalustat käsittelevät tuotekategorioita ja tuotemerkkejä erikseen. Samoinhan myös me ihmiset teemme: ajattelemme tuotemerkin ja tuotekategorian olevan kaksi täysin eri asiaa.

Tämä tuotemerkin ja kategorian erottaminen mahdollistaa paremmat ja ennen kaikkea helpommin hallittavat suodatus- ja navigointiominaisuudet verkkokauppaan sekä varmemmin toimivat rikastetut hakutulokset ja mainokset.

Molempien hallinta on identtistä, mutta ne tehdään oman valikkonsa kautta.

Tuotekategoriat: Tuotteet / Osastot TAI Tuotekategoriat

Tuotemerkit: Tuotteet / Tuotemerkit

Huom! Tuotemerkkejä ja tuotekategorioita on laajennettu asiakaskohtaisesti, joten tämä ohje ei käsittele mitään räätälöityjä toimintoja.

Tuotekategorian ja tuotemerkin lisääminen

1. Navigoi yllä olevan ohjeen mukaisesti joko tuotekategorian tai tuotemerkin muokkaamiseen

2. Kirjoita kategorialle nimi

3. Valitse onko kyseessä ylimmän tason kategoria / tuotemerkki (ns. pääkategoria tai yläkategoria) vai onko kyseessä jonkin toisen kategorian / tuotemerkin alakategoria.
--> Voit rakentaa hierarkiaa todella moneen tasoon, mutta käytettävyyden vuoksi suosittelemme yleensä max. kolmen tason kategoriointia.

Muut kategorian / tuotemerkin lisäämisen kentät:

Eecon WooCommercessa on vakiona mahdollisuus syöttää kategorialle ja tuotemerkille kuvia ja kuvauksia. Niitä ei aina oteta asiakkaalle käyttöön ja niiden ulkoasu käyttöliittymässä eroaa hyvinkin paljon asiakaskohtaisesti. Älä siis ihmettele, jos kategoria sivuille ei näy mitään vaikka kirjoitatkin kenttiin.

Lisäksi kategorian ja tuotemerkin kuvauksia voidaan ajastaa eli luoda kampanjoita. Voit asettaa kuvat ja sisällöt, jotka korvaavat kategorian vakiosisällöt valitsemmallasi aikavälillä.

Tuotekategorian ja tuotemerkin muokkaaminen

1. Navigoi yllä olevan ohjeen mukaisesti joko tuotekategorioiden tai tuotemerkkien listaukseen

2. Klikkaa sen kategorian / tuotemerkin nimeä, mitä haluat muokata TAI vie hiiri haluamasi kategorian päälle ja paina "Muokkaa".

3. Sivulta voit löytää paljonkin eri kenttiä, joilla ei välttämättä ole mitään vaikutusta verkkokaupan puolella, vaikka täyttäisitkin niihin sisältöä. Suosittelemme lisäämään testimielessä sisältöä muutamiin kenttiin ja katsomaan missä ne näkyvät, jotta opit käyttämään verkkokauppaasi paremmin.

Suosittelemme, että julkaistussa verkkokaupassa ei kosketa tuotemerkin tai tuotekategorian URLeihin eli "Polkutunnus" kenttään ellei tiedä 100 %:sesti mitä on tekemässä ja mitä seurauksia sillä voi olla.

Huom! Muutoksesi tallentuvat ja näkyvät asiakkaille heti tuotekategorioihin, suodattimiin ja URLeihin (jos vaihdoit URLia). Valikot tulee käydä muokkaamassa tai ainakin tarkistamassa käsin, sillä valikoissa olevat kategorialinkitykset on voitu toteuttaa niin monella tavalla.

Oletus tuotekategorian valitseminen

WooCommercessa tuotteen on pakko kuulua aina johonkin tuotekategoriaan, joten suosittelemme aina itse tekemään edes "pahan päivän varalle" tuotekategorian nimeltä "Yleinen" tms.

1. Navigoi yllä olevan ohjeen mukaisesti joko tuotekategorioiden tai tuotemerkkien listaukseen

2. Vie hiiri sen kategorian päälle, josta haluat tehdä oletuskategorian ja paina "Tee oletus".

Tuotekategorian ja tuotemerkin poistaminen

1. Navigoi yllä olevan ohjeen mukaisesti joko tuotekategorioiden tai tuotemerkkien listaukseen

2. Vie hiiri poistettavan kategorian päälle ja paina "Poista".

Jos haluat poistaa useita kerralla, niin lisää valinta poistettavien kategorioiden / tuotemerkkien checkboxiin ja valitse massatoiminnoista "Poista".

HUOM! Tuotekategorioilla ja tuotemerkeillä EI OLE roskakori ominaisuutta vaan ne häviävät lopullisesti poistamisen jälkeen.

Pro tip! WooCommercessa tuotteen on pakko kuulua aina johonkin kategoriaan. Jos poistat kategorian, joka on jollekin tuotteelle ainoa kategoria, niin kyseinen tuote lisätään automaattisesti Oletuskategoriaasi.


Saitko tästä artikkelista vastauksen / apua ongelmaasi? Kiitos palautteesta Palautteen antamisessa oli ongelmia. Ole hyvä ja yritä uudestaan.

Tarvitsetko enemmän apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä