Sivut ja osiot

Sisältösivujen muokkaus 

Sisältösivuja, esim. etusivua muokataan Sivut / Kaikki sivut -valikon kautta

Kaikki sivut -linkistä pääsee kaikkien jo luotujen sivujen listaukseen ja Lisää uusi -linkistä voi luoda kokonaan uuden sivun 

Uusi sivu

Kokonaan uuden sivun voi luoda Lisää uusi -sivun linkistä tai sivulistauksen vasemmassa yläkulmassa olevasta Lisää uusi -painikkeesta.

Tyhjä sivu näyttää tältä

Lisää otsikko -kenttään lisätään sivun nimi. 
Sivun sisältö luodaan osioilla, Osiovaihtoehdot tulevat esiin Lisää osio -painikkeen takaa.  

Sivun oikeen reunaan on listattu taustan, fonttien ja painikkeiden värit. Näitä vaihtoehtoja käytetään osioiden ulkonäön määrittelyssä.

Oikeassa reunassa on myös julkaise- ja sivun ominaisuudet -osiot, joista voi hallita sivun näkyvyyttä. 

Tallenna luonnos: Sivua ei julkaista, mutta se jää näkyviin hallinnan käyttäjälle. 
Esikatsele:  Avaa sivun näkyville selaimeen uuteen välilehteen
Tila: Näyttää, onko sivu luonnos- vai julkaistu-tilassa
Näkyvyys: Sivun näkyvyys verkkokaupan käyttäjille
Julkaise: Sivun julkaisun ajastus 

Julkaise-painikkeesta sivun pystyy julkaisemaan heti ja se muuttuu kaikille nähtäväksi.

Sivun ominaisuudet -osiossa voidaan määrittää, onko sivu jonkin toisen sivun alasivu vai päätason sivu ja käytetäänkö sivulla sivupohjaa. Sisältösivuissa käytetään aina oletuspohjaa. 

Osiot

Lisää osio -painikkeesta avautuu kaikki osiovaihtoehdot. 

Jokaisessa osiossa on kolme kohtaa

Sisältö ja analytiikka: Lisätään osioon tarvittava sisältö, eli kuvat tekstit, videot ym. 
Tyylittely: Täältä voidaan määrittää miltä osio näyttää eli esimerkiksi osion leveys, fonttien värit ja mahdolliset tekstien taustalaatikot
Developer: tässä on kehittäjän lisäämiä luokkia. Developer-kohtaan ei tarvitse lisätä tietoja.

Herokuva

Herokuva-osiolla voidaan sivuille lisätä koko sivun levyinen iso pääkuva, jossa on kolme riviä tekstiä ja linkkipainike. 


Bannerit

Bannerilla voidaan tehdä sivuille erilaisia nostoja. Bannereita on mahdollista luoda maksimissaan neljä rinnakkain. Yksittäisellä bannerilla on taustakuva ja kaksi riviä tekstiä sekä painike.

Mediamix 1 sarake

Yksi, koko sivun levyinen kappale tekstiä, kuva, video tai instagram-upote. Samaa sisältöä (esim teksti) sisältäviä mediamixejä voi luoda useita allekkain. Haluttu sisältötyyppi valitaan pudotusvalikosta.

Mediamix 2 saraketta

Mediamix 2:lla voidaan luoda kaksi saraketta, jotka sisältävät joko tekstiä, kuvan, videon tai Instagram-upotteen. Mediamix 2 toimii samalla tavoin kuin mediamix 1.

Kortti

Kortti-osiolla on mahdollista luoda rinnakkain maksimissaan neljä korttia, joissa on kuva ja kuvan alapuolella otsikko,  tekstikenttä ja CTA-painike. Jokaiselle kortille voi määrittää erikseen taustavärin ja fontin. 

Call-to Action

Artikkelit

Jos sivustolla on käytössä blogi, artikkelit-osiolla voidaan tuoda esiin yksittäisiä blogitekstejä. 

Miten artikkelit esitetään: Määritys näytetäänkö tekstit karuselli-, lista- vai ruudukkomuodossa. 
Näytettävät artikkelit: Näytetäänkö uusimmat vai manuaalisesti valitut artikkelit

Tuotteet

Tuotteet-osiolla voidaan tehdä sivuille tuotenostoja. 

Miten artikkelit esitetään: Määritys näytetäänkö tuotteet karuselli-, lista- vai ruudukkomuodossa.
Miten tuotteita näytetään: Määritellään näkyykö sivulla tietyt säännöt täyttävät tuotteet vai valitaanko näytettävät tuotteet yksitellen käsin. 
Älykäs suodatus: Valitse haluatko älykkään suodatuksen.
Tuotekategoriat: Valitse kategoria, josta haluat tuotteet näytettävän.
Tuotemerkit: Valitse näytettävät tuotteet tuotemerkin perusteella.
Hinnoittelu: Näytetään minkä tahansa hintaiset, vain normaalihintaiset tai vain alehintaiset tuotteet.

Mediakaruselli

Mediakarusellin toimintaperiaate on pitkälti sama kuin korttien. Mediakarusellilla voi siis luoda kortteja, joilla on kuva ja otsikko, teksti ja CTA-nappula kuvan alapuolella. Mediakaruselliin voi luoda maksimissaan 12 korttia. 

Tuote-esittely

Tuote-esittelyllä voidaan nostaa yksittäinen tuote. Osio avaa tuotelistan, josta voi valita esittelyyn haluamansa tuotteen. Tuote tulostuu sivulla vasemmalle. Oikealle puolelle tulostuu tuote-esittelyn otsikko sekä esittelyn kuvausteksti. 

Tyylittelyt

Jokaista osiota on mahdollista tyylitellä. Suuri osa tyylivaihtoehdoista toistuu jokaisessa osiossa, mutta yksittäisellä osiolla voi olla myös omia tyylivaihtoehtoja. Alla esimerkkinä banneri-osion tyylivaihtoehdot

Osion taustaväri: Osiolle valittava taustaväri, jonka vaihtoehdot ovat sivun oikeassa reunassa olevassa värilistauksessa.
Sisällön leveys: Halutaanko sisällön olevan koko sivun levyinen vai rajattu. Vaihtoehdot koko näyttö, leveä tai normaali. Koko sivun leveys levittää osion sisällön varsinkin isommilla näytöillä hyvin leveäksi.
Otsikon ja kuvauksen tasaus: Vaihtoehdot, vasen, keskellä tai oikea. Tämä asetus tasaa vain itse sisällön yläpuolella olevan otsikon ja kuvaustekstin – ei itse sisältöä.
Sisällön tasaus: Vaihtoehdot vasen, keskelle tai oikea. Tämä tasaa itse osion sisällöt.  
Osion otsikon/kuvauksen väri: Määrittelee otsikon ja kuvaustekstin värin. Värivaihtoehdot ovat sivun oikeassa reunassa olevassa värilistauksessa. 
Banneritekstin väri: Määrittää bannerissa olevien tekstien värin. Värivaihtoehdot ovat sivun oikeassa reunassa olevassa värilistauksessa. 
Taustaväri/Taustalaatikko tekstille: Osion teksteille voidaan lisätä taustalaatikko. Taustavärin voi valita, jos taustalaatikko on aktiivinen. Värivaihtoehdot ovat sivun oikeassa reunassa olevassa värilistauksessa. 
CTA-tyylit. Osion Painikkeen taustaväri ja tekstin väri. Vaihtoehdot ovat sivun oikeassa reunassa olevassa värilistauksessa. 

Saitko tästä artikkelista vastauksen / apua ongelmaasi? Kiitos palautteesta Palautteen antamisessa oli ongelmia. Ole hyvä ja yritä uudestaan.

Tarvitsetko enemmän apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä